Hovudside

Hvordan Trim sitrustrær Etter Frost

by Walther

Hvordan Trim sitrustrær Etter Frost

Sitrustrær er tropiske planter som ikke tåler lengre minusgrader. Når frost oppstår, frukt, knopper og lemmer av sitrustrær ofte dø. De døde materialet ikke regenerere og treet kan utvikle sykdommer hvis du ikke fjerner det. Imidlertid er tidspunktet for trimming kritisk. Trimming av sitrus treet før frost ender for sesongen faktisk kan øke skaden og kan også drepe treet.

Bruksanvisning


•  Vent til våren når du ikke lenger forvente frost å skje før du forsøker å fjerne noen av de skadede delene av treet.

•  Se på tuppen av hver gren, da disse er de delene som oftest skadet av minusgrader. Kutt tips tilbake til friske tre ved hjelp av beskjæring. Sunn tre ser hvit eller kremfarget i stedet for grå. Sunn tre er også fleksibel, mens dødt trevirke er sprø.

•  Se på sitrustrær og identifisere eventuelle lemmer som ikke har noen blader og tre som er svart eller grå, noe som indikerer at de er døde. Døde lemmer ofte også har krøllet bark. Spore lemmer tilbake til hvor sunne lemmer eksisterer.

•  Skjær lem av ved krysset av en annen lem eller hovedbagasjerommet ved hjelp av en beskjæring sag. Gjenta for å beskjære av alle gjenværende store lemmer som bruker samme teknikk.

•  Identifisere eventuelle unge sitrustrær som ikke har noen gjenværende levende lemmer nær toppen, men sunne lemmer fortsatt nær bunnen av kalesjen. Skjær toppen av trærne ut like ovenfor det øverste sunn lem. For smale diameter trær bruke en beskjæring sag, og en motorsag for tykkere trær. Denne teknikken fungerer ikke for eldre etablerte trær.

Tips og advarsler


  • Hvis det ikke er noen sunne lemmer rester, kutt sitrus treet ned og plante nye trær.
  • Desinfisere skjæreverktøy før du går videre til nye sitrustrær for å hindre overføring av sykdommer. Fyll en bøtte med en del blekemiddel til 10 deler vann og sett den beskjæring sag eller beskjæring inn for fem til ti minutter.