Hovudside

Om skifer stier

by Walther

Myke opp landskapet med stein. En skifer sti kurvet til et lysthus eller svingete til blomsterhage er en naturlig pied piper, oppfordre besøkende til ulike knutepunkter for din eiendom. Med materialet lett tilgjengelig, lite utstyr som trengs, og stein for å passe nesten enhver smak og budsjett. En skifer banen er en av de raskeste måtene å kle opp hjemmet ditt.

Funksjon


En godt konstruert skifer pathway gjør mye mer enn bare gå herfra til der. Det blir et attraktivt og holdbar tilbehør til ditt hjem. Disse naturlige baner invitere reise til verksted høydepunkter --- en Wildflower hage, et gresskar patch, en vann-funksjon --- og kan slå en slitt korridor av gress fra en lyte til et rødt teppe. Føler du deg kreativ? Alternativene for bane design er tilnærmet uendelige; du kan lage en pil-rett avenue eller en curvy figur-åtte, og blir nesten ugjennomtrengelig for elementene, vil din skifer banen beholde sin klassiske gode utseende i mange år. Installere disse i naturlig størrelse, kan lineære oppgaver være en hyggelig gjør-det-selv-helg prosjektet, og vil legge den siste finpussen til et hjem utendørs omgivelser.

Effekter


I tillegg til å være en sti, hjelper en skifer bane med den visuelle overgangen til de naturlige omgivelsene til et hjem. Bygget med lokalområdet granitt, skifer sti utfyller en skogkledd mye. Flagg av kalkstein kan føre den svingete veien forbi en skygge hage omkranset med lignende stein. En sti av polert, glatt skifer leverer gjester til en formell gårdsplass. Fra vintage bondegårder til staselige herregårder, skifer stier få ut det beste av et hjem unike karakter.

Tidsramme


Tiden involvert for å fullføre en skifer banen kan være så lite som en eneste lang dag for en kort bane, eller en hel uke for mer forseggjort design. Skifer er rask å installere, og med riktig planlegging (og en villig partner), vil du vandre den nye banen på kort tid. Planlegging er viktig. Forberedelser før du setter steinen inkluderer legge ut banen kurs, klargjøring jord med fjerning av torv og legge grus, hvis det er nødvendig.

Typer


Skifer har mange forskjellige ansikter, i nyanser av brunt og brent tans, midnatt svart og kritt hvite, røde og solnedgang oransje. Noen kommer med en høy stamtavle, smidd fra elegant granitt som glitrer for oppmerksomhet. Annen stein er røffere i kantene, mer blå jeans enn smoking. Noen steiner er enkle, glatte torg, andre er som en øyas convoluted kystlinje, med en overflate som en topografi kart kommer til liv. Noen kalkstein og skifer er tynn og slank, mens noen granitter komme med betydelig omkrets og heft. Med så mange valg, finne den perfekte skifer er som å plukke ut lakkfarger.

Betraktninger


Planlegg for størrelsen på jobben. Mens enda en lengre bane kan gjennomføres ganske raskt, mer komplekse konstruksjoner med større (og tyngre) stein ta flere dager og sannsynlig bruk av tyngre utstyr til å flytte og plassere stein.

Bruk litt tid på å forske stein innfødt til ditt område. Det vil gi deg som ser-like-it 's-alltid-vært-det resultere, og du gjør din del ved å støtte lokale kilder.
Husk den type stein du skal bruke når du starter prosjektet. De store biter er tunge; få hjelp av en partner.
Kjenn din skitt. Jordtype har en sterk innflytelse på prosjektets suksess. Gooey leirjord er vanskelig å jobbe med, som krever mye arbeid, mens sandholdig jord er en lek for å grave, men må endres med grus eller mer ettergivende fill å støtte steinen.
Er det gresstorv å fjerne? Dette er en annen ork som tar litt innsats og ekstra tid. Forbered deg på mye snømåking, eller leie en torv remover for raskere resultater.
Planlegg på forhånd for alle kanter langs veien. En gangvei gjennom en plen kan rett og slett bli trimmet langs sine grenser. En mer formell banen vil se skarpt hvis det er kantet med murstein satt horisontalt eller små felt steiner.

Expert Insight


Et lag av små, liggende grus kan være nødvendig med noen jordtyper. For baner med en stor overflate, vurdere å leie en grus sabotasje å sikre et siste lag på 3 til 4 inches. Også tenkt dybden av banen for å tillate gruslaget, og det lag av sand (3-4 inches). I noen tilfeller er stein satt inn i et tynt substrat av sement, mens andre situasjoner er tilstrekkelig dekket med sand mellom steinene, som herder over tid og holder stenen trygt på plass.