Hovudside

Pond Pump Informasjon

by Walther

Pond Pump Informasjon

Luftpumper er vanligvis brukes i innsjøer og dammer som en del av et luftesystem hvor komprimert luft blir presset gjennom porøse diffusorer plassert på bunnen av dammen. Lufting tilfører oksygen til vannsøyle, reduserer algevekst og forbedrer biologisk mangfold på grunn av sirkulasjonen levert av luftpumpen. De tre hovedtyper av luftpumper inkluderer lineær membran, roterende vane, og stempel hver med sitt eget sett med fordeler og ulemper.

Know Your Pond


Kritisk til å bruke en dam lufting pumpe er å kjenne batymetri, eller dybder, av dammen. Basert på din lengde og bredde du kan bestemme overflaten areal. Hvis dammen er rund, beregne areal ved kvadrere radius og multiplisere med 3,14. Manøvrere båten rundt dammen og rekord dybdeutlesningen. Bruk en nylon tau, etset med merking hver 12 inches, med en murstein på den andre enden og finne de dypeste områdene i dammen. Multiplisere den dypeste området, i fot, ved 0,4335 - dette forteller deg, i pounds per kvadrattomme (psi), hvor mye mottrykk din luftpumpe må pumpe mot. Hold dette nummeret for å bruke når dimensjonering pumpen.

Lineær Pumper


For små dammer, lineære pumper er vanlig siden de krever mindre luft enn en gård dam eller innsjø. Lineær pumper bruke membraner for å generere luft, men de ofte ikke kan operere på mer enn 6 pounds per kvadrattomme (psi). Lineære pumper er tilgjengelig med innendørs og utendørs karakterer. Denne type pumpe er det riktige valget for en koi eller vann hage lufting system.

Rotary Vane


Roterende vane kompressorer kommer i bredt spekter av trykklasser men vanligvis faller mellom 10 og 15 psi. Skovlpumper utnytte karbon skovler plassert på innsiden av en rotor som, mens denne roterer med en meget høy hastighet, tvinger vingene mot huset som skaper et høyt volum av luft. Siden de er laget for å bære, må skovler byttes hver 18 til 24 måneder. For luftesystemer som er større enn to mål, disse kompressorene er det beste alternativet på grunn av deres høye luftstrøm og evne til å skyve luft til dybder på 20 meter.

Stempel


Stempelkompressorer benytte et stempel som 'steiner' frem og tilbake inne i en sylinderhode, bokstavelig talt å komprimere luften. Stempelpumper har det høyeste trykk karakterer, og i dammen styring industrien, blir vurdert opp til 30 psi - dette betyr at de har evne til å skyve luft ned til over 60 meter dybde. I svært dype dammer og innsjøer, er stempelet kompressor det beste alternativet. I tillegg har de en tendens til å ha de laveste vedlikeholdsbehov med en årlig filter erstatning sufficing i de fleste applikasjoner.

Installasjon


Installasjonen er ganske enkel for de fleste tjern pumper, men makt må være plassert i nærheten-skjøteledninger ofte bryter elektriske koder og kan skape støt. Ved å montere din luftpumpe inne i en ventilert, værbestandig kabinett (med mindre utendørs vurdert) i fjæra du sikre beskyttelse mot elementene, samt en enkel krok opp til luftledninger.