Hovudside

Slik installerer 12V Utendørsbelysning

by Walther

Installerer et 12-volt, eller "lav spenning", lysanlegg er et flott gjør-det-selv prosjekt som du enkelt kan oppnå i en dag. I motsetning til dagens solenergi landskap lys, som er selvforsynt med strøm enheter som ikke har noen ekstern kabling, kjører en lavspent system fra en transforemer som er koblet til en vanlig stikkontakt, og alt av inventar er koblet til en feed-kabel som er begravet under installasjonen. Når du planlegger systemet ditt, er det en god idé å velge en transformator som kan romme flere mer lys (minst 25 eller 30 ekstra watt) enn dine nåværende behov. Dette gir deg muligheten til å utvide systemet i fremtiden uten å måtte kjøpe en ny transformator.

Bruksanvisning


•  Bestem plasseringen av systemets transformator. Det må være koblet til en GFCI-beskyttet uttak og ut av vær elementer. De fleste finner transformator i garasjen eller på en skjermet yttervegg i nærheten av en vær-beskyttet utløp.

•  Avisoler fra endene av matekablene ved hjelp av wire strippere. Koble ledningene til de riktige kontaktene på transformatoren, etter produsentens koblingsskjema.

•  Rull ut fôret kabelen fra transformatoren ned lengden på banen for inventar, i henhold til planen. Posisjonere hvert lysarmatur som ønsket langs matekabelen ved å legge på bakken. Dobbeltsjekk oppsettet av matekabelen og inventar for å kontrollere at alt er der du vil ha den.

•  Skjær en grøft for matekabel med en flat spade. I torv områder, bare kjøre spaden i noen få inches, deretter jobbe den frem og tilbake for å lage en smal spor. Men hvis du årlig lufte gresset, lage grøft 6-inches dyp eller mer for å beskytte matekabelen.

•  Anchor inventar på plass ved staking dem i bakken (de fleste kamper kommer med integrerte innsatser). Å montere inventar på dekk, terrasser og andre harde overflater, bruke monterings baser levert av produsenten.

•  Grav en grøft mellom hver kamp og matekabel; dette er for de ledningene som kobler inventar til matekabelen. Koble ledningene til matekabelen som anvist.

•  Test systemet ved å koble til transformatoren. Sørg for at alle lysene fungerer. Å sørge for at ligaen layout dekker dine behov, teste systemet på nytt etter mørkets frembrudd. Når du er fornøyd med plasseringen av lysene, begrave matekabel og avledninger i sine skyttergraver. Smale grøfter kan lukkes med foten press langs kantene.