Hovudside

Hvor raskt Betyr Sumac vokser?

by Walther

Hvor raskt Betyr Sumac vokser?

Bestand av Sumac vokser vilt i store deler av den amerikanske Disse store, buskete busker har en bred, spre vane, fernlike blader og rød, pyramidale frukt. Sumacs er tøffe, robuste planter som vokser raskt og tåler et bredt utvalg av jord og vekstforhold, blant annet salt, tørke, urban forurensing og varme.

Vekstrate


Sumac kan vokse så mye som 18 inches i et år og spres gjennom suckers, så vel. Planten vokser 10 til 20 meter høy og bred, avhengig av variasjon, og vokser vilt i store kolonier. På grunn av sin raske vekst, er det noen ganger ansett som en luke. Dyrke den i et stort område hvor det kan naturalisere eller hvor hardt underlag, for eksempel fortau, innhegningen det. Som mange hurtigvoksende planter, er Sumac kortvarig, men nye suckers erstatte døende planter.

Vekstforhold


For å opprettholde god vekst og kraft, plante Sumac full solen. Endre jord med gjødsel eller kompost, fordi Sumac ikke tåler tunge, komprimert jord. Vannplanter ukentlig i løpet av det første året. Som planten utvikles, blir det mer tørke tolerant. Ikke bruk en nitrogengjødsel i løpet av det første året. Deretter gjødsle etter behov for å endre pH-verdien i jordsmonnet, eller som antydet ved en jordtest.

Steder


Sumac er innfødt til USA og vokser i store deler av landet. Det er hardfør i US Department of Agriculture plante soner 2 til 8. Det vokser raskt på kantene av skog og skogsområder i solrike steder. Noen typer Sumac årsaken hudirritasjon, ligner giften eføy eller forgifte eik.

Betraktninger


Selv Sumac store størrelse og rask vekst gjør dem uegnet for små bakgårder, Sumac fungerer godt på store tomter i en naturlig setting. De gir nektar for sommerfugler og mat for ville kalkuner, fugler, kaniner og hjort. De tilbyr også ly til fugler og dyr.