Hovudside

Hvordan Trim en Kiwi Plant

by Walther

Kiwi har aggressive vekstrater på opp til 15 til 20 meter i en sesong, og kan produsere opp til 300 kg. av frukt i året. Riktig beskjæring og opplæring av kiwi vinstokker er integrert til å håndtere veksten og sikre en god avling. Kiwi vinstokker krever en støttestruktur for eksempel en annen plante eller et espalier. Vinter beskjæring bør skje i løpet av den siste uken av januar eller den første uken i februar. Sommer beskjæring bør skje etter blomstring. Latt til seg selv i naturen, kan kiwi vinstokker vokse opp til 100 meter i trærne. I ditt hjem hage, kan dette lett kjøre forbi terrassen din hvis venstre utrimmet.

Bruksanvisning


Hvordan Trim en Young Kiwi Vine


•  Utvikle en permanent bagasjerommet etter slutten av den første sesongen ved å trimme tilbake all vekst unntatt langs en ​​hoved vintre. Trimme tilbake til den ene foten fra jorda. Ikke trim lenger tilbake enn tre eller fire knopper. Dette vil oppmuntre kraftig vekst, som kan ledes opp til høyden din støtte struktur ved å knytte den av hver fot eller så. I løpet av denne første fasen, trimme tilbake noen små skudd som vokser utenfor hovedbagasjerommet.

•  Utvikle to hoved cordons etter slutten av den andre sesongen. Cordons vokse av hovedbagasjerommet. Ikke la vinstokker å vokse gjennom små mellomrom i et espalier eller en kortstokk; som de utvikler seg og vokse dette kan kvele dem som anlegget aldre. I stedet, knytte dem til støttestrukturen med hyssing hver 2 meter. På slutten av sesongen, kuttet disse tilbake til mellom åtte og 20 knopper og trimme noen små vinstokker.

•  Utvikle godt adskilte sidebrønner på motsatte sider av stammen på en-fots intervaller ved slutten av den tredje sesongen. Laterals vokse utenfor sperringer, som vokser av hovedbagasjerommet. Disse bør være trimmet etter tre år for å gjøre plass til nye laterals. Etter den tredje sesongen er permanent form av anlegget etablert og bare vedlikehold trimming er nødvendig.

Kiwi Vine Vedlikehold


•  Begrense hver vintreet til sin egen plass på en fot. Ellers vil planten vokse til en stor floke.

•  Trim noen skudd som begynner å krølle eller floke i sommermånedene. Dette gjør at hele anlegget skal ha tilgang til lys.

•  Trim omtrent en tredjedel av all vekst på slutten av sesongen for å maksimere blomstring. Frukt bare vokser på vinstokker som er minst ett år gammel.

•  Cut eller binde opp noen vinstokker som henger på bakken.

Tips og advarsler


  • Vinstokker som er ødelagt eller usunn jakt bør alltid trimmes tilbake.
  • Hvis kiwi vintreet har hatt mange sesonger uten å bli beskjæres, deretter vente til vinteren eller du kan skade anlegget.
  • Ikke trim etter våren veksten har startet. Dette kan føre til blødninger og skader på kiwi plante.