Hovudside

Blomster Lignende til en Daisy

by Walther

Blomster Lignende til en Daisy

Sanne tusenfryd er flerårige blomster som pryder hager over hele Amerika med sine vindmølle-formet blomstrer hver vår. En rekke andre planter produserer tusenfryd-lignende blomster som er like sjarmerende som de gammeldagse ekte tusenfryd. Tusenfryd-lignende blomster kommer i en rekke nyanser som blander i godt med mange landskaps temaer; om de vokser i velstelte, organisert blomsterbed eller hytte-stil blomsterhager.

Indian Blanket


Indisk teppe (Gaillardia purcell) er en tusenfryd-lignende årlig som kan vokse til en høyde på 2 meter. DAISY-lignende blomst hoder kan vokse opp til 2 inches bred. Blomstene har en brun-rød sentrum. Kronbladene har en rød base og gule eller oransje kanter. De tusenfryd-lignende blomster vises fra mai til august. Indisk teppe lett selv purker. Indisk teppe trives i sandjord; jordsmonn føre til noen blomster. De gjør det bra i svært varme, solfylte steder, men tåler litt skygge.

Sjokolade Flower


Sjokolade blomst (Berlandiera lyrata) er en tusenfryd-lignende staude som kan vokse til en høyde på 2 meter. Anlegget produserer sjokolade duftende tusenfryd-lignende blomster med rødbrun sentre og gule bladene. De to-tommers brede blomster blomstre på endene av grenene som dukker opp fra en grønn base. De blomstrer fra april til november. Dette er lett å dyrke planten er glad i full sol og delvis skygge så lenge jorda er fuktig og kalkholdig.

Skeleton Plant


Skeleton anlegg (lygodesmia texana) er en tusenfryd-lignende staude som kan vokse opp til en høyde på 2 meter. Skeleton planter mangler løvverk og produsere tusenfryd-lignende blomster i nyanser av rosa eller lilla. Blomstene blomstrer på 15-tommers lang, stammer kantete. Skeleton planter trives i jord som inneholder store mengder kalkstein. De foretrekker tørre, solrike steder og blomstrer fra april til august.

Plains Blackfoot


Plains Blackfoot (melampodium leucanthum) er en tusenfryd-lignende staude som kan vokse opp til en høyde på 12 inches høy, men vanligvis ikke vokse høyere enn seks inches. Anlegget kan spre seg så langt som 24 inches tvers. Den har en mounding vekst vane og produserer honning-duftende 1-tommers brede tusenfryd-lignende blomster som har en gul sentrum og hvite kronblader. De gjør det bra i solfylte områder, men tolerere delvis skygge. De foretrekker tørre, sure jordsmonn. Slettene Blackfoot blomstrer fra mars til november.

Plains Coreopsis


Plains coreopsis (Coreopsis tinctoria) er en tusenfryd-lignende årlig som kan vokse opp til en høyde på 2 meter. Anlegget produserer tusenfryd-lignende blomster med rødbrun sentre og lyse gule bladene. Plains coreopsis trives i regioner som mottar mye nedbør. De blomstrer fra april til juni. De gjør det bra i både sol og delvis skyggelagte steder. Plantene tiltrekke sommerfugler og trives i fuktig, sandholdig jord.