Hovudside

Morel Mushroom Dyrking

by Walther

Morel Mushroom Dyrking

Morkler er blant de mest dyrebare sopp det er. Tidligere ansett å bare være tilgjengelig i naturen, har morkler tradisjonelt vært foraged for, snarere enn dyrket. Morel sopp er vanligvis mørk brun til svart farget, med en honeycomb cap og en musky, treaktig smak som gjør dem svært karakteristiske.

Wild


Ville morkler er fortsatt de mest morkler tilgjengelig for kjøp gjennom markeder eller dagligvarebutikker. Ville morkler er kun tilgjengelig i løpet av våren, selv om starten av morel sesongen kan endres, avhengig av regionale klima. Jo kaldere og snowier klimaet, den senere starten av morel sesongen. Morels krever varme dager og netter, sammen med mye fuktighet. Hvis du kjenner en morel patch, vil morkler vises det regelmessig, år etter år.

Trær


Dyrket trær som har blitt podet med morel Sporer er nå tilgjengelig for kjøp. Disse trærne kan plantes i en bakgård eller hage, og vil over tid, produsere morkler. Men det kan ta morel spores opp til fem år å vokse når du er i bakken. Almetrær er den vanligste typen av tre inokulert med morel spore.

Plen Kits


Plen kits for Morel dyrking av hjemme gartner er også tilgjengelig. Plen pakkene inneholder en blanding av tre aske og flis sammen med morel soppsporer. Plenen er forbehandlet og forberedt med tre aske og chips. De soppsporer blir deretter drysset over den klargjorte området. I noen tilfeller, for å fremme utvikling Morel, loggene av eple tre eller alm tilsatt til området. En morel patch som er etablert i en plen vil produsere morkler i flere år.

Mushroom Logger


Mushroom logger blir stadig vanligere for hjemme sopp gartnere. Mushroom loggene vil produsere sopp for en lengre periode enn sopp byggesett og er mer portabel og krever mindre vedlikehold enn en plen lapp av sopp. De er også mindre kostbare enn dyrket sopp trær. Morel sopp loggene er vanligvis laget av alm og eple logger, som har blitt podet med sporer. Loggen holdes utendørs og er alltid fuktig. Innen en måned, vil en Morel logg begynne å produsere sopp.